Facultatea de Istorie si Geografie

        Departamentul de Geografie
        

 
 
BUN VENIT - english version
 
Date de contact

Fii student Geograf!
          Departamentul de Geografie, din cadrul Facultatii de Istorie si Geografie, reprezinta o structura unitara ca urmare a unei istorii de peste 45 de ani. Infiintarea si, mai apoi, dezvoltarea lui au fost datorate numelor mari care, in diferite perioade de timp, au facut parte din acest colectiv, iar unii l-au si condus: Nicolae Popp, Laurian Somesan, Ion Bojoi, Ion Popescu - Argesel, Constantin Catana, Costica Brandus.
          Astfel de magistri si creatori de scoala geografica au deschis un drum pe care acum pasesc cei care incearca sa le urmeze si formeaza in acest moment colectivul Departamentului de Geografie. Este un colectiv tanar, compus din 15 membri, dornici de a face fata provocarilor didacticii universitare si cercetarii in domeniul stiintelor naturii.
          Straduinta noastra va fi cu atat mai implinita cu cat generatiile de absolventi de liceu isi vor indrepta pasii spre specializarile care sunt autorizate sau acreditate sa functioneze la noi. Astfel, prin specializarile de Geografie, Geografia turismului si Geografia mediului, incercam sa ne adaptam pietei muncii, care este intr-o continua transformare. Prin dotarea care o avem in noile spatii de invatamant, suntem gata sa raspundem exigentelor impuse de viitorii studenti.
          Speram ca Departamentul de Geografie de la Suceava sa constituie un centru de polarizare pentru Regiunea de Nord - Est a Romaniei, pentru Republica Moldova si pentru SV Ucrainei si sa faca fata provocarilor impuse de cerintele internationale.

Director de Departament, Lector univ. dr. Dumitru Mihaila

Adresa:
Str. Universitatii nr.13, 720229 Suceava, Romania
Director Departament
Telefon: +40 230 216147 / 560
Fax: +40 230 523742
E-mail: dumitrum@atlas.usv.ro
Birou: E214
Secretariat Departament:
E-mail: rodicag@atlas.usv.ro
Birou: E215

 
Noutati
 

 
Anunturi
 

In cadrul Departamentului de Geografie se va desfasura conferinta stiintifica "Atmosfera si Hidrosfera" (28-29 martie 2014).
Responsabil organizare: lector univ. dr. Dumitru Mihaila.
Inscrierile au loc pana pe data de 31 ianuarie 2014. Mai multe detalii despre manifestare se gasesc la adresa http://atlas.usv.ro/www/simpozioane/2014/.
A 2-a circulara a simpozionului se gaseste la adresa http://atlas.usv.ro/www/simpozioane/2014/circulara2.pdf

In atentia studentilor care vor sa isi aleaga un titlu pentru lucrarea de licenta sau disertatie
Exista interdictia de a lua un titlu care a fost deja folosit de o licenta in ultimii 5 ani (2009-2013). Pentru a evita repetarea titlurilor, consultati:
AICI titlurile licentelor din perioada 2009-2013
AICI titlurile disertatiilor din perioada 2009-2013

vedeti anunturile facultatii          Departamentul de Geografie este parte componenta a Facultatii de Istorie si Geografie. Membrii departamentului desfasoara activitate didactica si de cercetare in domenii traditionale si in cele de varf ale geografiei.
          Evaluarile ARACIS ale calitatii invatamantului geografic sucevean l-au plasat in categoria "grad de incredere ridicat" obtinut in urma evaluarii institutionale a Universitatii "Stefan cel Mare" din 2008.

©Universitatea "Ştefan cel Mare" Suceava - Departamentul de Geografie
Str. Universităţii, nr. 13, 720 229 Suceava, Romania, tel: +40 230 216147 / 511, e-mail: andreibriciu@atlas.usv.ro

   Search Engine Optimization