Facultatea de Istorie si Geografie

DEPARTAMENTUL DE GEOGRAFIE
CERCURI

 

Studentii geografi suceveni isi desfasoara activitatea stiintifica practica alternativa de formare in cadrul a trei asociatii nonguvernamentale:

 

Asociatia de geografie aplicata Geoconcept - http://www.atlas.usv.ro/geoconcept

Cercul stiintific studentesc "Mediul si Societatea" - http://www.mediulsisocietatea.ro

Clubul de turism montan Geotrek - http://www.facebook.com/geotrek.usv

 

PRACTICI

 

Practica studenteasca este prevazuta in planurile de invatamnat cu titlul de disciplina obligatorie in semestrul 4 al ciclului de invatamant Licenta, atat la zi, cat si la ID. Ea se desfasoara sub forma unor aplicatii practice itinerante timp de 1 saptamana si sub forma practicii stationare timp de 2 saptamani. Pentru aplicatiile practice itinerante sunt vizate diferite obiective, unitati si subunitati geografice de pe teritoriul Romaniei, studentii putand opta sa prelungeasca aceasta forma a practicii si peste timpul de 7 zile alocat in planul de invatamant.

 

Pentru practica stationara, USV pune la dispozitia studentilor geografi urmatoarele locatii:

  • Hotelul Universitatii de la Vatra Dornei
  • Baza de cercetare de la Galanesti
  • Cabana Sipotel

Pe parcursul anilor de studii, cadrele didactice organizeaza, atat la Licenta, cat si la Masterat, aplicatii practice interesante in aria urbana si periurbana a Sucevei, in Obcinile Bucovinei, Rarau, Ceahlau, in statiunile balneclimaterice Gura Humorului, Campulung, Vatra Dornei si nu numai.

 

MANIFESTARI

 

Studentii geografi participa atat la manifestari stiintifice organizate in cadrul Departamentului de Geografie al USV, cat si la manifestari organizate in alte institutii de invatamant superior.

 

Intre manifestarile organizate in cadrul Departamentului in ultimii ani amintim:

  • Simpozionul National Studentesc de Geografie
  • Simpotionul National Studentesc "Invitatie la Geografie in Bucovina"
  • Simpozioanele studentesti organizate de asociatia Geoconcept

La acestea se adauga o multitudine de conferinte pe diverite teme organizate de cadre didactice universitare din Suceava, Romania si din afara granitelor.