Articole - Statiunea Nicolina Iasi
Adauga articol
Statiunea Nicolina Iasi
Data publicarii: 16.06.2012
Autor: Marinica si Mihaela
Vizualizari: 3241
Staţiunea Balneoclimaterică Nicolina
Ne numim Dumitraş Marinica şi Enea Mihaela şi suntem masterande la Turism şi Dezvoltare Regională, anul I, din cadrul Facultăţii de Istorie şi Geografie din Suceava.
În tot acest timp, am avut posibilitatea şi plăcerea de a ne îmbogăţi cunoştinţele, am avut bucuria de a ne cunoaşte ţara şi nu numai, de a cunoaşte frumuseţile şi bogăţiile acesteia. În cadrul disciplinei Potenţialul balneoclimateric, coordonator fiind domnul profesor Marcel Mîndrescu, am vizitat staţiunea belneoclimaterică Nicolina din Iaşi, pentu a ne informa despre baza de tratament şi afecţiunile ce pot fi tratate în acestă staţiune.
Staţiunea Nicolina este amplasată în oraşul Iaşi, lângă gara Nicolina. Am ales acestă staţiune, deoarece acum 5 ani bunica mea (Dumitraş Marinica), care suferea de anumite afecţiuni reumatice, a ajuns să se trateze în acestă staţiune, unde a beneficiat de servicii de calitate şi de ajutorul unui personal calificat, cu o bogată pregătire profesională. În urma acestui tratament, bunica şi-a revenit, fiind foarte mulţumită de servicii acordate.
Staţiunea Nicolina are în componenţa sa, două baze de tratament, plaja Nicolina renumită pentru tratarea unor afecţiuni utilizând nămolul şi hotelul Nicolina.
În cadrul celor două baze de tratament se fac diferite proceduri.
În acestă staţiune vin anual aproximativ 2700 de turişti, atât din ţară cât şi din străinătate, pentru odihnă, tratament şi recreere.
În cadrul acestei staţiuni se pot trata persoane de diferite vârste. Pensionarii beneficiază prin intermediul Casei de Pensii de un bilet de tratament, valabil pentru 18 zile, în care sunt incluse servicii de cazare , masă şi tratament. Un pachet standard include 3 proceduri pe zi, în funcţie de afecţiuni.
Principalele grupe de afectiuni indicate pentru cura:
- afectiuni reumatismale - poliartrita reumatismala, spondilita ankilopoetica, artoze, tendinite, pariculoze, fibrosite;
- afectiuni postraumatice – recuperare dupa imobilizari în aparat gipsat, recuperari dupa operatii pe muschi, articulatii si oase, entorse si luxatii;
- afectiuni dermatologice – unele forme de psoriazis, eczeme si urticarii cronice, dermatita seboreica, piodermite cronice;