Articole - Statiunea climaterica Izvoare
Adauga articol
Statiunea climaterica Izvoare
Data publicarii: 01.07.2013
Autor: Midon Tatiana
Vizualizari: 1274
Staţiunea climaterică Izvoare
Prezentare
Numele noastre sunt Midon Tatiana ÅŸi Bivol Elena, suntem masterande în anul I la Facultatea de Istorie ÅŸi Geografie din cadrul Universităţii „ Åžtefan cel Mare” din Suceava ÅŸi am ales sa va prezentăm în acest pliant unul dintre cele mai importante obiective turistice din MaramureÅŸ, staÅ£iunea climaterică Izvoare, staÅ£iune care se află la 926 m altitudine (32 km de Baia Mare, reÅŸedinÅ£a judeÅ£ului MaramureÅŸ), pe un platou vulcanic, înconjurat de brazi, sub vârful IgniÅŸ, în partea de SV a MunÅ£ilor Gutâi. În apropiere se află pitoreÅŸtile chei ale Tătarului ÅŸi Creasta CocoÅŸului, un loc plin de legende. În StaÅ£iunea Izvoare beneficiem de o climă potrivită pentru odihnă sau pentru tratarea unor afecÅ£iuni pulmonare sau nervoase.
StaÅ£iunea Izvoare are un climat tonic, stimulant ÅŸi cu o ionizare accentuată a atmosferei, cu condiÅ£ii excelente de odihnă ÅŸi de recuperare. Este renumită, în special, pentru practicarea sportului de iarnă. Pârtia de schi Izvoare are un grad de dificultate mediu ÅŸi este prevăzută cu transport cablu. De asemenea, pe toată lungimea pârtiei se poate practica snowboarding-ul. În sezonul estival se pot practica ÅŸi alte activităţi, precum călărie sau excursii montane. La Izvoare există locuri de cazare în două hoteluri (de 3 stele), precum ÅŸi un restaurant.
Iubitorii muntelui pot parcurge o serie de trasee turistice: cabana Runcu-Piesca, sub culmea Plesca Mare, ÅŸi cheile Tătarului, singurul defileu din România format în roca de andezit ( pe potecă, 3-3 1⁄2 ore); vârful Breaza ( pe potecă, 1-2 ore); vărful IgniÅŸ ( pe potecă, 1-2 ore), cu interesante stânci antropomorfe; pasul Paltin, Izvorul lui Pintea, vârful Gutaiul Mare ( pe potecă, 5-6 ore).
Fig.1 Interior staţiune
Fig.2 Staţiunea Izvoare
Fig.3 Pârtia Cora
Inapoi la articole