Articole - Ghidul tău pentru staţiunea balneoclimaterică Bălţăteşti
Adauga articol
Ghidul tău pentru staţiunea balneoclimaterică Bălţăteşti
Data publicarii: 26.05.2012
Autor: Buta Claudia - Mihaela
Vizualizari: 13524
Numele noastre sunt Buta Claudia-Mihaela ÅŸi Tîrnovan Maria-Magdalena, iar în cele ce urmează vom încerca să realizăm o prezentare a staÅ£iunii balneoclimaterice BălţăteÅŸti (Sanatoriul de Balneofizioterapie ÅŸi Recuperare Medicală „Dr. Dimitrie Cantemir”). Am absolvit Facultatea de Geografie, iar în prezent studiem cursurile de masterat de Turism ÅŸi Dezvoltare Regională la Facultatea de Geografie din Suceava. În ceea ce privesc competenÅ£ele dobândite, cunoaÅŸtem două limbi străine, limba engleză ÅŸi franceză ÅŸi suntem posesoare de premise auto categoria B.
Motivul alegerii aceastei staÅ£iuni în realizarea proiectului este dat de amplasarea staÅ£iunii într-un cadru natural atractiv, care alături de izvoarele cu ape minerale, recunoscute la nivel mondial, benefice în tratarea diferitelor boli, creează un mediu prielnic pentru relaxare ÅŸi odihnă. Åži aceasta în condiÅ£iile în care pe dealurile din apropierea staÅ£iunii se întind livezi de pomi fructiferi, care primăvara oferă un peisaj de poveste, dar ÅŸi pădurile de fag ÅŸi brad de pe Dealul Pietricica. Pe lângă aceasta mai poate fi adăugat ÅŸi faptul că apropierea de Mănăstirile Văratec, Agapia, HoraiÅ£a reprezintă o oportunitate deosebită pentru persoanele care nu caută doar îmbunătăţirea sănătaÅ£ii fizice ci ÅŸi a celei spirituale.
StaÅ£iunea BălţăteÅŸti este situată în comuna BălţăteÅŸti, judetul NeamÅ£, la o distanţă de 33km de municipiul Piatra NeamÅ£ ÅŸi 12 km de oraÅŸul Târgu NeamÅ£ ÅŸi în apropierea unor importante obiective turistice naturale („Codrii de aramă” ÅŸi „Pădurea de argint”) ÅŸi antropice (Cazinoul de la BălţăteÅŸti ce datează de la mijlocul sec.XIX, mănăstirile Văratec, Agapia, HoraiÅ£a etc) de mare interes atât la nivel national cât ÅŸi internaÅ£ional.
StaÅ£iunea BălţăteÅŸti, deÅŸi încă mai păstrează amprenta perioadei comuniste, reprezentată de arhitectura clădirilor ÅŸi de design-ul interior, deÅ£ine o bază de tratament dotată cu echipamente medicale moderne care asigură servicii medicale balneofizioterapeutice ÅŸi de recuperare medicală.
StaÅ£iunea BălţăteÅŸti este recunoscută prin izvoarele de ape minerale, sărurile ÅŸi nămolurile, în conÅ£inutul cărora se află cantăţi importante de calciu, sodiu, clor, fier, magneziu, potasiu, iod, compoziÅ£ie comparabilă cu cea din staÅ£iunile Vichy sau Karlsbad. Proprietăţile curative ale apelor minerale sunt cunoscute de secole însă primele cercetări asupra compoziÅ£iei ÅŸi calităţii acestora au avut loc la începutul sec. al XIX-lea. De-a lungul timpului staÅ£iunea a fost vizitată de personalităţi importante ale literaturii romaneÅŸti precum Vasile Alecsandri, Mihai Eminescu, Mihail Sadoveanu etc dar ÅŸi ale muzicii George Enescu.
În prezent, staÅ£iunea se află în administrarea Ministerului Apărării NaÅ£ionale ÅŸi oferă servicii medicale de balneofizioterapie ÅŸi recuperare medicală prin proceduri de acupunctură, hidrokinetoterapie în bazin, kinetoterapie la sală, aerosoli ÅŸi proceduri de balneaÅ£ie externă pentru afecÅ£iuni reumatismale degenerative ÅŸi inflamatorii, neurologice, ginecologice, aparat respirator ÅŸi nevroze, dar ÅŸi climato-terapie favorizată de atmosfera foarte bogată în ioni negativi.
Staţiunea Bălţăteşti dispune de 4 hoteluri, cu o capacitate de 500 de locuri. Hotelurile Bălţăteşti**, Ozana** şi Toplita** au o capacitate de cazare de 416 locuri, iar Hotelul Narcisa** are o capacitate de cazare de 98 locuri. Preţul unui bilet este de 777lei/7 zile de persoană. Serviciile includ cazare 7 -14 nopţi cu pensiune completă şi tratament de 6-12 zile, 3 proceduri pe zi şi consultaţie medicală iniţială.
„Cură de sănătate într-un Å£inut încărcat de spiritualitate”
Inapoi la articole