Asociatia Geoconcept Suceava

Articole - Ghidul tău pentru staţiunea balneoclimaterică Târgu Ocna

Adauga articol


Ghidul tău pentru staţiunea balneoclimaterică Târgu Ocna
Data publicarii: 26.05.2012
Autor: Gherasim Iulia Aurora
Vizualizari: 7443

Ghidul tău pentru staÅ£iunea  balneoclimaterică Târgu Ocna

 

 

PREZENTARE

Numele noastre sunt Duceac Alexandra şi Gherasim Iulia-Aurora şi în acest proiect am încercat să prezentăm Staţiunea Balneoclimaterică Târgu Ocna. Amândouă am absolvit Facultatea de Geografie, iar în prezent studiem la Master în Turism şi Dezvoltare Regională.

Competenţe dobândite: amândouă suntem cunoscătoare a limbii engleze, abilităţi informatice precum şi permis de conducere categoria B.

DE CE AM ALES STAŢIUNEA TÂRGU OCNA?

Am ales această staţiune deoarece nu am mai vizitat-o niciodată, pentru că oferă un mediu deosebit de bun pentru tratamentul balnear, balneoclimateric, punând la dispoziţia turiştilor izvoare cu apă tămăduitoare şi un climat de salină deosebit de favorabil tratării afecţiunilor astmatice, dar nu numai.

DESCRIEREA STAŢIUNII TÂRGU OCNA

Staţiunea balneoclimaterică de interes local şi naţional, Târgu Ocna este situată în judeţul Bacău în nord-vestul Depresiunii Casin, la poalele munţilor Berzunţi, la o altitudine de 260-280 m pe cursul râurilor Trotuş şi Slănic, la 60 km de Bacău.

      StaÅ£iunea Târgu Ocna dispune de un climat de dealuri sedativ cu temperaturi  moderate ÅŸi precipitaÅ£ii în valoare de 700 mm anual.

 ÃŽn  afară de acest climat sedativ un factor de cură important îl reprezintă apele minerale din staÅ£iune care se înscriu în categoria apelor minerale clorurate, sodice, slab bicarbonatate ÅŸi uÅŸor sulfuroase ÅŸi sunt utilizate în principal pentru tratarea afecÅ£iunilor tubului digestiv ÅŸi ale aparatului locomotor, ale celor hepato-biliare, ginecologice ÅŸi cronice etc. ÃŽn cadrul salinei de aici funcÅ£ionează un sanatoriu destinat tratamentului bolnavilor de astm alergic.

Istoric

Localitatea numară o populaţie de 13.576 locuitori. Statutul de staţiune i-a fost atribuit în anul 1894;

Personalităţi care au vizitat statiunea: Al.I Cuza, M. Kogălniceanu, V.Alecsandri.           

Turism ÅŸi sanatate

Factorii naturali balneoterapeutici sunt climatul sedativ, izvoarele de ape minerale şi mediul de salină;

Microclimatul Salinei Târgu Ocna, situată la aproximativ 2 km de oras, în masivul de sare Vâlcele-Slatinele, este recomandat pentru tratarea afecţiunilor cronice respiratorii, în principal astm sau bronşită cronică; programul de tratament include plimbări, alergări, odihnă, gimnastică medicală generală şi respiratorie, jocuri sportive şi distractive;

           ÃŽn interiorul salinei, pe langă tratamentul cu aerosoli naturali salini, turiÅŸtii au opÅ£iunea diferitelor activităti de agrement, aici existând terenuri de sport (baschet, handbal, mini-fotbal, tenis de câmp, tenis de masă), biliard ÅŸi spaÅ£ii de joacă pentru copii (dotate cu leagăne, topogane); se pot vizita biserica "Sfânta Varvara", amenajată într-una din galeriile salinei, Muzeul Sării ÅŸi diferite expoziÅ£ii de pictură sau sculptură în sare, lacul cu apă sarată ÅŸi cascada; există ÅŸi un punct de vânzare suveniruri ÅŸi produse alimentare, cu terasă; accesul către baza de turism ÅŸi obiectivele din interior se face cu microbuzele Salinei;

Centrul de tratament balnear Parc Măgura are o suprafaţă de 1.019 mp şi cuprinde baza de tratament, cu spaţiile de testare medicală, de fizioterapie, de întreţinere şi recuperare, dar şi două piscine în aer liber, una pentru adulţi şi cealaltă pentru copii;

TARIFE DE CAZARE:

PreÅ£ul unui sejur la Târgu Ocna  variază între  condiÅ£iile oferite ÅŸi serviiciile incluse în preÅ£.

Hotel Măgura: Preţul unei camere pe noapte este de 130 Ron pentru o persoană, cu mic de jun şi tratament inclus.

Pensiunea Ilinca: Preţul unei camere pe noapte este de 60 Ron pentru o persoană, cu toate facilităţile incluse.

Casa Maescu: Preţul unei camere este de 50 Ron pe noapte pentru o persoana, cu toate facilităţile incluse.

În zonă pot fi vizitate: Mănăstirea Măgura Ocnei, situl arheologic Utidava, Monumentul Eroilor de pe dealul Măgura, macheta primei sonde de petrol cu foraj mecanic, Rezervaţia naturală Măgura-Târgu Ocna etc.



Inapoi la articole